PIRIMARRECS

Els Pirimarrecs són els futurs socis que seguiran empenyent el Piri quan es facin adults. Aquesta secció va adreçada a les famílies que volen gaudir de la muntanya amb els seus fills i en companyia d’altres famílies amants de la natura. Els nens, si estan en una colla de companys de la seva edat, caminen molt més.

 

Ens regim pels següents valors:

1. La família. És una activitat destinada a compartir un espai comú entre pares, mares, fills i filles .

2. El respecte. Fomentem el respecte vers la natura i els companys.

3. La convivència. Convivim junts una estona amb gent diversa.

4. El coneixement de l’entorn. Complementem els coneixements sobre el medi que ens envolta.

5. L’estima pel medi ambient. Apreciem la naturalesa i deixem l’entorn millor de com l’hem trobat.

7. El fet de compartir. Gaudim en comú dels recursos i de l’espai natural.

8. L’amistat. Coneixem gent nova i fem nous amics.

9. La salut. Exercitem el cos i la ment en activitats a l’aire lliure.

10. La diversió. Participem de jocs en comú i gaudim realitzant-los.

Els Pirimarrecs fem aproximadament una sortida mensual i prenem part en diverses activitats organitzades pel centre. Les sortides són obertes al públic en general (no cal ser soci del centre excursionista, tot i que si veniu amb assiduïtat us convidarem a fer-vos-en).

Un cop l’any ens reunim per a planificar la temporada. L’organització de cada sortida ens la repartim entre les famílies. Procurem fer itineraris fàcils, aptes per a la canalla i, abans de cada sortida, distribuïm una fitxa amb les característiques de l’excursió i les edats recomanades. La majoria de sortides són de mig dia, tot i que de tant en tant, en fem alguna de cap de setmana.

Animeu-vos! Els pirimarrecs ens ho passem de meravella a les sortides, fem amics i aprenem a gaudir de la natura!

Contacte: pirimarrecs@piri.cat

Enllaç al CALENDARI 2021/22

Properes sortides

 • El Camí de les Cascades

  Pirimarrecs, 12 de juny de 2022

  Explorarem una de les portes d’entrada al Montseny, tot seguint el curs de la riera de Riells.

  Passejarem per un recorregut, casi circular, que ens permet remuntar la riera de Riells del Montseny i tornar entre un alzinar tot seguint un bonic camí.
  El punt de sortida és l’abadia de Sant Martí de Riells, lloc que ens permet presentar la figura de Mossèn Pere Ribot, un dels fills il·lustres de Vilassar de Mar. Amb ell farem part del viatge i ens presentarà algun dels amics que trobarem pel camí.
  Anant a poc a poc, amb l’ajuda de les famílies i un petit document que us enviarem el dia de la sortida, descobrirem algunes de les coses que ens aporta l’excursionisme.
  Durant el recorregut esmorzarem. Al finalitzar tindrem una àrea de pícnic on els qui vulguin podran quedar-se a dinar.

  • Lloc: Ermita Sant Martí de Riells
  • Durada: 4 h aprox.
  • Longitud: 5 km.
  • Activitat amb inscripció

  FITXA SORTIDA

Normativa de les sortides:

 • Recordeu que es tracta d’una activitat en família a la que no poden assistir menors en solitari i que els responsables dels menors són els pares, mares o tutors que els acompanyen.
 • Per tal de fer l’activitat amb el menor risc possible és obligatori seguir en tot moment les indicacions del vocal o família que la dirigeix. En cas de no fer-ho es considerarà que, en aquell mateix moment, es deixa de formar part de l’activitat organitzada.
 • Recordeu la importància de disposar d’una assegurança apropiada per l’activitat que realitzeu (Al Centre Excursionista Vilassar de Mar podeu tramitar la llicència federativa corresponent que inclou l’assegurança anual).
 • Participant en aquesta activitat enteneu les dificultats que comporta, informeu que disposeu del nivell que requereix i n’assumiu els riscos, així com declareu que el vostre estat de salut i de la vostra família permet realitzar-la sense dificultat.
 • Durant l’activitat es poden realitzar fotografies i vídeos per ser publicades a la web i xarxes socials de l’Entitat. La normativa LOPD de l’entitat la podeu trobar en aquest enllaç.