Presentació de l’Entitat

L’any 1954 es va fundar el Centre Excursionista Vilassar “El Piri”. Aquest sobrenom li ve donat ja que originàriament érem un centre associat al Centre Excursionista Pirinaic.

La primera junta la va presidir l’Andreu Domènech i teníem com a seu un espai al Patronat parroquial. De les primeres activitats que vàrem fer va ser l’anada a Montserrat. L’any 1956 es va publicar la primera circular del Centre, en aquell temps era trimestral i escrita en Català, fet que comportava cert risc ja que, no ho oblidem, estàvem sota règim franquista.

L’any 1958 el Centre traslladà la seva seu a l’Ateneu Vilassanès. Però passat un any ens el tancaren sota la sospita de fer-s’hi política clandestina. Com a fets destacats l’any 1960 portarem una imatge de La Verge de Montserrat a L’Alguer. Passant uns anys difícils on el Piri es va mantenir en peu gràcies als esforços de l’amic Josep Fancelli: pessebres a les Agudes, a Sant Bartomeu (segurament el primer l’any 73), ascensions al Mont Blanc (75) i moltes sortides pels Pirineus, finalment l’any 76 ens vam establir a la casa del Carrer del Came (número 28 bis).

A partir d’aquí, tot és molt més proper en el temps però distà en l’espai: Huscaran, les muntanyes més altes d’Europa, cims i més cims…fins on som ara, un moment dolç del Centre, amb tot just inaugurada la nova seu social (al carrer Santa Eulàlia, 140), amb un munt de gent de totes les edats escalant, pujant muntanyes, participants a triatlons i duatlons, entrenant per raids o fent allò que més els agrada: practicar esport i associacionisme sota els colors del Centre Excursionista de Vilassar de Mar.